Wednesday, December 31, 2008

kamek juak kenak tag..


Walo pun xda masok tanding..dah ada juak urang iktirafkan blog kamek bila cdaknya dgn senang ati menganugerahkan award tok .... d'Cute's Blogger Award 2008... sik rugi juak mek 'ngerepak' kat blog tok..ada juak urang berik award ...haha..makasih lah Zatil ngan Dang kerna bait ati cdaknya menderma anugerah tok tek...lain kali mun ada apa2 award jgn lupak kongsi juak..k.
Tapi nang ada besyarat indah...susah juak tek nak ngekal award tok...tapi xpalah..xjuak susah ney..asal suka nge-tag meng-nge-tag orang lain juak..ya jak syaratnya nak owh..bila kita malar jak nge-tag org lain, sampe ujung dunia pun crita tok x abis-abis....haha..

tok syaratnya tek yang wajib diekot...

Here are the rules of this award:

1. Each blogger must post these rules.

2. Each blogger starts with ten random facts/habits about themselves.

3. Bloggers that are tagged, need to write ten facts about themselves. You need to choose ten people to tag and list their names.

(My 10 Random Facts/ Habits)
sepuloh pe'el yang slalu dipolah:

1) suka bejalan cepat...lebih2 agik mun tengah ngepong masa, laju macam cdak lombak jalan kaki jak....sapa2 yang nak jalan kaki ngan kmk paksalah belajar jalan cepat juak

2) sebenarnya ada juak sipat penyupan, kata org tua, enjin lom panas, bila dh kenal lamak ckit, xda gik penyupan ya..penyakat gik ada...

3) jenis yang pemanas juak tapi cepat 'cool' balit..(ngan anak2 jak)..walopun gia kmk jenis bait ati, bukan pengempang..haha muji dirik ckit

4) suka gilak nak 'window shopping'...lebih2 agik tym ckit duit, suk menar nak pegi pasar diat2 kat soping komlek...tok petua juak bah..sebab mun ktk urg banyak duit pegi windo soping ya tauk abis duit dibeli barang2.bagus pegi masa duit gak ada 5 hengit jak (arum bulak)...sik kitak abis duit ingin meli ya meli tok jak..dak kah slamat..

5) raon tengah malam (ngan hubby lah)...carik pat makan...walopun pukol 2 ato 3 pagi dah..musti nak makan juak...

6) suka dreb keta laju2.tapi bukan nak belombak ngan urg..cuma lombak ngan masa ...mun numpang org lain yg bak keta tekidik-kidik jak musti rasa angol.

7)slalu molah keja las-menet..sok ari nak diguna barang ya, malam bok nak molah.susah menar nak buang tabiat ya...bab yalah malas nak ngambik upah jait baju urg lain, takut xlekak-lekak

8)suka makan makanan yg masin2, padahal Dr dah madah ada 'hai-belad'...mun nemu ikan trubok masin ya nang abis nasik duak tapak.huh...

9)sik suka tido siang..mun sekali dah tido siang..sok ari musti mata kelat juak, belalak mok nak tido gik..tensen !!!!

10)tok yang lastnya...sorilah dah xda idea gik nak ditulis kat ctok..ya jaklah.

Eeeh..manyak nar juak nak ditanyak owh..cukuplah ya, sik ingat mek gik apa pe'el mek yang ada..ahirnya, idar mek nak ngetag cdak lain juak tok...jgn sikmok indah.. anugerah paling diidam oleh cdak suma blogger tok bah...
kita lihat siapa yang kena..!!!!

~MakModen
~Renxo
~Mira
~khairul onggon
~Azai
~hanniesza
~Dayang Khaty Alie ( the Queen)
~atiey
~Rahim
~
Mat


4 comments:

Mira said...

kmk kena juak padu.. huhuhu
lak mek molah ah... hehehe

ross said...

xhal..polah jak..kay merami blog kitak bah..

dayangkhaty said...

kamek utang lok k...keadaan sik stabil...tq tag kamek...hehe.. lak mek mayar..asap..

Mira said...

tag nya udah berjawab donk... hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails