Wednesday, February 18, 2009

berhati-hatilah....


tauk kah sik kitak apa ayat tok...jangan kitak salah paham sebab bila nengar bunyi dan tulisan Arab lalu madah ayat tok ayat lam Quran..SALAH..!!!!. bagus kitak maca email tok..


Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh org2 KAFIR ................

Perhatian Kalau ternampak penghujungnya ditulis
"Surah Injilu Matay" (Terus reject)

Assalammualaikum Al Muslimin dan sahabat-sahabat semua.....
Sila baca dan edarkan kepada sesiapa saja saudara Islam kita.. ia nya bukan email berantai tapi anggaplah satu hal yang penting untuk disebarkan kerana kita telah mengetahui akan perkara ini.... Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah..... Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidikilah isinya juga... tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah, Hhmm.... sekali pandang macam ayat/kalimah Al-Quran.......sebenar ayat Bible.


Bermula pada 21-08-2006 lalu,Sebuah Gereja di Damansara telah
mengedarkan Kitab Injil dalam bahasa Melayu dinamakan AL-KITAB. Jangan Terpedaya dgn kitab ini. Dalam pada itu 3 jenama Air mineral juga telah di edarkan dan telah berada di pasaran.Air Mineral tersebut ialah BESTARI, AL-BARAKAH dan AL-MANSUR. Air mineral ini dikatakan telah dicampurkan dengan HOLY WATER (Air jampi Kristian).Sesiapa yang terminum air ini tidak dapat MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH.
Ingat !!!! Jangan ambil air ini walaupun diberikan secara percuma.

10 comments:

azai said...

makseh kak ross untuk impo yang penting dan berguna tok!

ePiey said...

lmk tok mun kmk dpt msg kdk tok xda mek bc..
mek trus delete..

khairul onggon said...

ooo.. menakah.. KDN lah jawabnya pastok.. huhu..

Zatil said...

Tok macam kes Al-Quran nok pelesu yang dipadah lam blog Mat ya nak? Makseh bab kongsi hal tok Mak Ross.

Kelebar Malam said...

Tq utk info berguna.

irbika said...

Tak pernah terfikir pun...Tq utk info berguna.

Isbjørn Fra Nord said...

Before apa-apa pun kmk mintak maaf mun kmk ada slh ka apa ok...

As kmk tauk la Holy Water tok nak, mun kta minum pun bkn ada apa2 kesan tp iboh la kita kenja mok minum nak. Nya just water for babtis. and sampe juak christian rah malaysia tok jaik glak mok ngaco org islam. pls bear in mind that mislim in malaysia to majority so kita mok takut apa nak..fahm sik? so kmk sik kisah la bible kluar dlm bahasa melayu pun sbb sidak ada hak mok kluar bible dlm apa2 bahasa pun. mun kta baca pun sik hal coz dpt juak kta general idea about christian and thus bible dlm english tek kta sik dpt baca ka? sik paham ka? cam ya bah...sekali lagik kmk mintak maaf la mun mulut kmk tok nang ceredit glak...world peace!!

ross said...

I.F.N :...ya rabbi Rahim..kitak tok nang cerdit koh heh..tapi mun pasal agama takut kamek nak muji mun kitak cerdit mangkang hal fakta agama..kmk pun lom banyak ilmu dalam agama tapi mun nak petikaikan hal agama mek nang takut tesalah cakap.sik mek brani mcm kitak.coma dari apa yg penah kmk dgr ceramah agama, ngurey hal macam holy water ya dan sidak kristen nak ngaco rah malaysia tok,nang ada fakta nya.sikboleh kitak xcayak hal ya, biar kita bejaga2..lebih slamat gik. jangan kitak pikir Islam xda musuh lam dunia tok, di siney2 musuh Islam ari2 berusaha nak pesongkan umat muslim kluar dari agama.macam cdak NGO non-muslim jgn dicayak gilak mun cdaknya bait..ada maksud cdaknya.nang ada kisah benar tejadi bah..tauk x ktk mun sidak dapat mengkristenkan sorang islam cdak dapat reward seribu rgt...dalam diam2 sidaknya bait, tapi awas juaklah..pasal bible ya lam bahasa apapun kita sik kisah..kita maca pun xda salah, cuma cdaknya yg xboleh maca Alquran kita (mun tafsiran Alqurqn gak cdaknya bole maca)
pasal holy water kamek ada terbaca kisah bila sorang muslim yg tekenak holy water ya, nur Islamnya keluar dari jasadnya dan bila dah kenak aik ya nak ngucap sikpat, nak ngaji pun pandey xtauk....arap2 ktk jgn nak coba cerik aik ya(kali nak ngetes kesahihan kisah ya).. na'udzubillahiminzalik.

to others :....makaseh banyak2 sbb sudi maca info tok pakey nambah ilmu pengetahuan..

Isbjørn Fra Nord said...

tapi kmk sik tauk la sbb kmk ada pg ceramah oleh sahabat baru tok la...so ada student nanyak la apa effect mun kita minum holy water ka and such and nya madah holy water ya mcm aik biasa jak...sbb ya la kmk sik cayak glak mun kita sik bleh ngucap bila minum holy water or maybe air ya dh d black magic...ya di luar jangkaan minda...iboh la ktk manas ok...

ross said...

haha...manas indah..xda lah rahim kamek nak manas ngan kitak..minak kmk madah jak dari apa yang ada kita baca dan dengar..mungkin juak aik nak diberik ya nang aik besa jak sebab ya xda pa2 ifek..mun dapat lah jangan minum bagus agik dan paling bagus kita betanyak ngan ustaz yg boleh dipecayak pasal aik ya, bok puas ati nengar..k

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails